1ste virtuele gezondheidsbeurs
voor het grote publiek.

De video's van de 1ste gezondheidsbeurs georganiseerd door Vivio en MediPedia staan nu online op ons virtuele platform.

Inschrijving voor replay

Je bent reeds geregistreerd voor de gezondheidsbeurs?
U kunt zich inloggen op ons virtueel conferentiecentrum, aan de hand van onderstaande link, om al kennis te maken met de 3D-omgeving.

NAAR DE BEURS

Inleiding:

In de context van een pandemie die de hele wereld zorgen baart, wil de virtuele beurs MediPedia het grote publiek en alle gezondheidsbewuste mensen duidelijke antwoorden geven op het gebied van preventie en gezondheid.

Voor het eerst in België zal een virtuele tentoonstelling gewijd aan de gezondheid de mogelijkheid bieden om op dezelfde plaats conferenties bij te wonen onder leiding van erkende deskundigen rond sterke thema’s, chatten met andere deelnemers, het bezoeken van verenigingsstands, enz. of farmaceutische bedrijven.

Alle lezingen zullen live beschikbaar zijn, maar zijn ook toegankelijk via de website van de beurs, voor een periode van 3 maanden.

De voorgestelde thema’s:

Preventie | Voeding | Welzijn | Gezondheid

Ze bestrijken een breed scala aan gezondheidsthema’s die de meeste mensen aangaan.

Aantal oplossingen, zowel op het gebied van preventie als op het gebied van oplossingen om zich beter en goed te voelen in zijn leven, in zijn lichaam en in zijn hoofd. De aanwezigheid van patiëntenverenigingen die de belangrijkste chronische ziekten behandelen zal patiënten de mogelijkheid bieden om alle informatie te vinden die ze nodig hebben om dagelijks een beter leven te lijden met hun ziekte en een uitwisseling met andere patiënten.

De samenwerking met MediPedia, de meest gedegen en serieuze website van België op het gebied van gezondheid betreffende informatie over ziekten, met 250.000 unieke maandelijkse bezoekers zullen een garantie voor succes en kwaliteit geven van de conferenties.

Sprekers

MODERATOR

Dr Patrick De Moor

Huisarts / assistent neurochirurg Chirec

WELZIJN - Meditatie
Mindfulness-meditatie, leren en oefenen

Jacques Splaingaire

MBSR/MBCT instructeur in het V.Van Gogh ziekenhuis in Charleroi

Jacques Splaingaire, MBSR en MBCT-instructeur, is een van de pioniers van programma’s mindfulness-meditatie en is al bijna veertien jaar docent. Bij zijn werk met het Belgische nationale judo team, kwam hij in contact met de praktijk van Zen. Hij was een van de eersten die de praktijk naar Europa bracht. www.mindfulness-belgium.net

WELZIJN - Ouderlijke burn-out
Hoe vermijd je het en kom je eruit?

Isabelle Roskam

Doctor in de psychologie

Professor Isabelle Roskam en Moïra Mikolajczak zijn gepromoveerd in de psychologie aan de UCL. Ze zijn co-directeur van het Parental Burnout Research Lab, een gerenommeerd laboratorium met een internationale reputatie op het vlak van burn-out bij ouders. Het Parental Burnout Opleidingsinstituut, dat opleidingen verzorgt voor professionals op dit gebied. Ze zijn ook co-auteur van verschillende boeken over burn-out bij ouders. https://www.burnoutparental.com/

PREVENTIE
Aromatherapie en het therapeutisch gebruik van etherische en essentiële oliën door de eeuwen heen

Dr Adam Feyaerts

Moleculaire microbioloog en biomedische nutritionist gespecialiseerd in klinische aromatherapie sinds 1996.

Hij is een Master in de Biomedische Wetenschappen (KU Leuven), Doctor in de Biochemie en Biotechnologie (KU Leuven) en o.a. Lid van de Permanente Wetenschappelijke Commissie van het International Symposium on Essential Oils. Hij publiceerde verschillende artikels in verband met Eon. Adam doceert deeltijds in het middelbaar en het hoger onderwijs vakken gerelateerd aan (bio)chemie en hij werkt als onderzoeker voornamelijk op EO-gerelateerde thema's.

PREVENTIE
Waarom vaccineren een jaarlijks actiepuntje is op het to do-lijstje van een 50-plusser.

Ph. Marleen Haems

Directeur Beroepsmanagement KOVAG

Waarom vaccineren een jaarlijks actiepuntje is op het to do-lijstje van een 50-plusser. Preventie is een zeer actueel thema. Met een gezonde levensstijl kan inderdaad niet alleen veel gezondheidswinst geboekt worden maar ook veel leefkwaliteit. Tijdens dit verhaal luister je naar wat 50-plussers zelf vertelden in onderzoeken over hun levensstijl en hoe ze met gezondheid omgaan. Je leert over het verband ervan met gezondheidsfeiten bij 50-plussers. En je ontdekt haalbare en verrassende actiepunten en hun concrete gevolgen.

PREVENTIE - Stoppen met roken
Vrij van tabak door hypnose en zelfhypnose

Dr. Eric Mairlot

Neuropsychiater – Hypnotherapeut

De nieuwe Hypnose is het tegenovergestelde van showhypnose, het respecteert elk individu en onthult de kracht van zijn of haar eigen bronnen van verandering, of het nu gaat om het bevrijden van een verslaving of om het genezen van het lijden.

De aanpak van dokter Mairlot is aan het einde van de behandeling voor bijna 95% succesvol, en na een jaar bedraagt het aantal ex-rokers nog altijd 80%. https://www.nouvellehypnose.com/, https://eric-mairlot-neuropsychiatre.be/

WELZIJN
Bewegingsactiviteiten

Diederik Joukes

Health Coach Springbok

Regelmatig bewegen is gezond en leuk, toch bewegen veel mensen niet genoeg. Over motivatie, kleine stapjes en gezonde gewoontes maken.Na het demonstreren van de voordelen van lichaamsbeweging biedt Diederik oplossingen aan om stap voor stap te herstarten en te leren hoe je gezonde gewoontes kunt creëren. https://www.springbokcoaching.be/nl

GEZONDHEID - Psoriasis
Psoriasis en sport

Prof. Farida Benhadou

Dermatoloog in Brussel, afgestudeerd aan de Université Libre De Bruxelles (ULB)

Prof. Farida Benhadou heeft een bijzondere expertise in dermatologische ontstekingsziekten, in het bijzonder de ziekte van Verneuil (Hidradenitis suppurativa) en psoriasis. Ze is ook gespecialiseerd in hoofdhuidpathologie en de behandeling van complexe wonden en systemische aandoeningen die een impact kunnen hebben op de huid en andere organen: lupus, sclerodermie, vasculitis, sarcoïdose, auto-inflammatoire aandoeningen...

GEZONDHEID - Medische informatie
Waar en hoe de juiste informatie vinden

Dr. Gabry Kuijten

Dr. Gabry Kuijten is internist en huisarts, en opgeleid in Amsterdam, Nederland en New York, de Verenigde Staten. Ze werkte zes jaar in een Community Health Center in Arkansas, en van 2006 tot 2019 bij Janssen Pharmaceutica in Beerse. Sinds 2018 coördineert ze bij het Antikankerfonds ‘My Cancer Navigator’, een gratis informatie service om patiënten te helpen bij het zoeken en vinden van accurate informatie over hun ziekte en behandelopties op hun maat.

WELZIJN - Stress
Controleer uw stress om op te leven in geval van onzekerheid om te kunnen omgaan met onzekerheid.

Isabelle Wats

Professioneel Gecertificeerd Coach

Isabelle Wats is de stichter van de school van Evolutionaire Coaching© CreaCoach in Namen. Sinds 2005 traint en begeleidt ze coaches. Tijdens deze conferentie leert u om op een andere manier om te gaan met stress en de fysiologische en psychologische gevolgen van stress te begrijpen. Je krijgt nieuwe denkpistes aangereikt om stressvolle gedachten niet over je heen te laten komen. Je leert om opnieuw je eigen waarden te "herkennen" en jezelf opnieuw heruit te vinden in deze complexe tijden. We hebben misschien nog niet al onze vrijheden herwonnen, maar we hebben wel de vrijheid om na te denken en plezier en creativiteit te herontdekken. We zullen tips geven om aan auto-coaching te doen en om u te helpen de juiste beslissingen te nemen. Een interactieve en verjongende conferentie. https://creacoach.be/

Voorlopig programma

Moderator: Dr. Patrick de Moor, Huisarts / assistent neurochirurg Chirec

9u15

Onthaal / introductie

Dr. Patrick de Moor

9u30

Mindfulness-meditatie, leren en oefenen

Jacques Splaingaire

10u00

Ouderlijke burn-out – hoe vermijd je het en kom je eruit ?

Prof. Isabelle Roskam

10u30

Pauze

11u00

Aromatherapie en het therapeutisch gebruik van etherische en essentiële oliën door de eeuwen heen

Dr. Adam Feyaerts

11u30

Waarom vaccineren een jaarlijks actiepuntje is op het to do-lijstje van een 50-plusser.

Apr. Marleen Haems

12u00

Start to move

Diederik Joukes

12u30

Besluit

Dr. Patrick de Moor

Moderator: Dr. Patrick de Moor, Huisarts / assistent neurochirurg Chirec

9u15

Onthaal / introductie

Dr. Patrick de Moor

9u30

Autohypnose en chronische ziekten

Dr. Eric Mairlot

10u00

Psoriasis en sport

Prof. Farida Benhadou

10u30

Pauze

11u00

Medische informatie. Waar en hoe de juiste informatie vinden

Dr. Gabry Kuijten (NL)

11u30

Stoppen met roken

Dr. Eric Mairlot

12u00

Controleer uw stress om op te leven in geval van onzekerheid om te kunnen omgaan met onzekerheid.

Isabelle Wats, Coach

12u30

Besluit

Dr. Patrick de Moor

Engage

Avatars can interact with each other, customers can engage directly with company reps as if they were there in person, as well as with digital assets.

Collaborate

Avatars can attend live keynotes, speak via native in-browser talk, chat, collaborate around content, do training and presentations.